BRAGERNES: På tampen av hver eneste sommer samles titusener seg i sentrum. Siden den spede starten tilbake i 1995, vokste den seg stor etter årtusenskiftet.

Og der mange av aktivitetene på begge sider av elva er gratis, knytter det seg hvert år stor spenning til hvilke artister som settes på plakaten til de store konsertene.

– En opplevelse

Siden 2002 har Elvestivalen nemlig blitt akkompagnert av et kommersielt konsertprogram. Det var Anders Eriksen og Kai Gustavsen som startet denne tradisjonen, og duoen holdt det gående til 2012.

Nå er det LGA (Lund Gruppen Arrangement) som samarbeider med Byen Vår Drammen, og står for konsertene i byparken. De har hatt suksess med å vri fokuset over mot et yngre publikum, og markerte også en dreining i satsingen ved å ta navnet Ypsilon.

– Med Ypsilon ønsker vi å skape et rom hvor musikk møter hjertet, og hvor hver opptreden ikke bare er en konsert, men en opplevelse. Vi er stolte over å kunne presentere de 14 første artistene som speiler festivalens sjel, som handler om å bringe mennesker sammen for å dele gleden av musikk. Fjorårets festival slo alle rekorder, og var en stor suksess, sier bookingansvarlig Magnus Lund i en pressemelding.

– En besøksattraksjon

– Vi i Byen Vår Drammen gleder oss over at Ypsilon gir folk som ikke bor i Drammen gode grunner til å besøke byen vår under Elvefestivalen. I 2023 var majoriteten av de besøkende tilreisende for å besøke Ypsilon. Dette gjør at Elvefestivalen ikke bare er en byfest, men også en besøksattraksjon, helt i tråd med våre ambisjoner, sier Tom Søgård, daglig leder i Byen Vår Drammen.

Disse artistene slippes denne mandagen til årets program: Ruben, Postgirobygget, Golfklubb, Chris Abolade, Delara, Tyr og Lille Venn.

Fra før er disse artistene allerede klare: Ballinciaga, Matoma, Sondre Justad, Timmy Trumpet, Victoria Nadine, Chris Holsten og 06 Boys.

Arrangøren varsler flere slipp før årets festival går av stabelen 23. til 24. august.