NEDRE EIKER: Sist gang de to lagene møttes ble det en jevn kamp som til slutt endte 0–1 i Modums favør. Kampen før det igjen vant Modum hele 10–2. I løpet av de fem gangene lagene har møttes har faktisk ikke Solberg vunnet en eneste gang, men nå har de snudd den dårlige trenden.

– Vi hadde trua på seier før kamp. Vinteren har vært veldig bra og vi har fått inn litt forsterkninger, så vi har hele tiden visst at vi er gode, men jeg tror ikke alle andre vet det enda, sier Solbergs trener, Thomas Nilsen, etter kampen.

Han mener starten på kampen var bra, men at de falt litt mer av utover andre halvdel av første omgang.

– Vi var ukonsentrerte og ga dem mye unødvendige cornere og frispark, sier treneren.

– Hva har dere gjort i vinter for å få en så god start på sesongen?

– Vi har hatt fokus på en bedre treningskultur, selv om vi nok er det laget som trener minst i divisjonen med to økter i uka. Vi har mange gode spillere og ønsker å ha det artig og vise at vi har gode holdninger. Jeg synes vi har blitt en bra gjeng, sier Nilsen.

Et hjemmelag med selvtillit

Det er hjemmelaget som åpner intensivt denne vindfulle fredagen. Før ti minutter er spilt har Solberg allerede to langskudd som suser over mål, og de har ballen mye i laget, mens Modum blir løpende etter.

– Vi visste at Modum slet med en del skader og at de kom med tap, så vi gikk offensivt ut og skulle styre kampen fra start, sier Solberg-treneren.

Etter 15 minutter kommer den første store sjansen, da Solbergs Reman Hawkar Ahmed bommer på en stor sjanse like foran mål etter innlegg fra høyrekanten. Tre minutter senere kommer neste store sjanse for hjemmelaget, ballen går i mål, men dommeren har blåst frispark imot like før.

Slurv og kampens første scoring

Solberg har ytterligere to store sjanser i første omgang, blant annet er Solbergs kaptein Mads Ryghseter alene med keeper foran mål, men ballen går i Modums keeperhansker. Utover i omgangen slurver de også litt, og blir hengende bakpå. Det gir bortelaget muligheten til å gire om.

Så, i det 43 minutt like før pause kommer Modums første store sjanse på et frispark, som Sigbjørn Trøseng Skatvedt header lekkert i mål. Dermed går Solberg med 0–1 i bagasjen til pause.

Farlige sjanser og redusering

Det går ikke mer enn to minutter ut i andre omgang før Solberg kommer til ny sjanse. Men også den blir skutt utenfor stengene. Solberg fortsetter å løpe mye etter ball, og har en del feilpasninger.

De styrer ikke spillet like mye, men i det 54. minutt kommer avkastningen på alle de store sjansene. Reman Hawkar Ahmed får endelig satt ballen i nettet fra kort hold etter et frispark. Det står likt mellom lagene.

En suser i krysset avgjør

Med en snau halvtime igjen av kampen kommer begge lagene til farlige sjanser på motsatt banehalvdel, og det er vanskelig å spå kampens utfall. Solberg fortsetter å jage ball og vinner mange dueller.

Med drøye tjue minutter igjen av kampen avgjøres det da Solbergs Ilmi Sulimani snapper ballen fra Modum-forsvaret med kort vei til mål, og legger ballen pent mot nærmeste kryss. Resten av kampen har lagene hver sin store sjanse, før det blåses av.

Solberg kan gå i garderoben med sin tredje strake seier denne sesongen.

Bildeserie

Solberg-Modum

Skjevt utgangspunkt

Utgangspunktet før kampen var et Solberg-lag som har vunnet sine to første seriekamper, mens Modum har tapt en og fått en uavgjort mot Mjøndalen 2 i den første seriekampen. Mot Åssiden tapte Modum 0–5 på hjemmebane i sist kamp.

Solberg har scoret hele tolv mål i sine to første kamper, og har den største seieren så langt da de slo Konnerud 9–3 i serieåpningen. Modum har på sin side ikke scoret et eneste mål i serien så langt etter to kamper.

Men Modum har spilt kvalifisering til NM, som har gått hakket bedre enn serien. En seier over Skoppum, og et 0–1 tap mot Redalen er fasiten så langt.

Overraskende tabell

Solbergs trener Thomas Nilsen sa før kampen at han håpet på at spillerne kunne gi Modum god motstand.

- De fleste hadde nok tippet Modum på toppen av tabellen, og oss helt nederst, så vi har fått en veldig god start på sesongen, sier Nilsen.

Solberg ligger nå på topp av tabellen kun bak suverene Åssiden, mens Modum ligger ganske mye lenger ned.

Overlegen seier til Drammens BK

I tillegg til kampen mellom Solberg og Modum har det også vært andre lokale lag i aksjon i fjerdedivisjon denne fredagen.

Drammens BK spilte mot Hønefoss BK 2 på Gulskogen Arena og vant hele 6–0.

Kongsberg gikk seirende ut av kampen mot Svelvik på Idrettsparken kunstgress, og stillingen ble til slutt 2–0.

Kampfakta 4. divisjon menn

Solberg - Modum 2-1 (0-1)
Solberg Kunstgress.
Mål: 0-1 Sigbjørn Trøseng Skatvedt (43), 1-1 Reman Hawkar Ahmed (54), 2-1 Ilmi Sulimani (68).
Gult kort: Sigbjørn Trøseng Skatvedt (Modum), Martin Fredriksen (Modum), Espen Dischler Hahn (Solberg).
Dommer: Håvard Bjerkelund, Birkebeineren IF.
Innbyttere Solberg: Robert Severin Storberget Larsen, Jonas Zomlot, Pawel Wilczak, Amir Hasan Ramazan, Tommy Solberg.
Solbergs lag: Bayram Dogan, Olgun al, Herem Abdoulah Ramadan, Hemen Zangara, Espen Dischler Hahn, Mads Ryghseter, Ilmi Sulimani, Reman Hawkar Ahmed, Marius Jøranlid, Zia Khwshaba, Ola Narnor.

Innbyttere Modum: Lars Bråthen Uhlen, Josef El Failali, Dani Hovland Smedsrud, Lars Ragnar Vollan, Sivert Holth Sætra.
Modums lag: Rune Steinseth, Vemund Trøseng Skatvedt, Kim Fredrik Winther, Dennis Zhilivoda, Sigbjørn Trøseng Skatvedt, Didrik Bekken, Markus Olsen, Martin Fredriksen, Daniel Sire, Espen Bjerknes, Alexander Aass.