KONNERUD: – Jeg har landet på å gå inn på landslaget i år. Jeg og Lage (Sofienlund, trener) fortsetter akkurat som før. Vi skal holde på Konnerud og gjøre akkurat det samme som før. Så sportslig sett blir det akkurat det samme som tidligere år, men man får bidratt litt inn på landslaget på markedssiden og at Norge forhåpentligvis står bedre rustet til neste sesong, forteller hun til NRK.

Konnerud-løperen forteller at hun og Sofienlund nylig fikk tilbudet.

– Vi har kjent på følelsene om at det øker sjansene for å gjøre det bra for Norge, og gjøre det bra for meg til vinteren. Det er vinn-vinn, og alle er fornøyde, sier hun.

Vært fram og tilbake

Sprintstjernen var Norges desidert beste kvinnelige langrennsutøver forrige sesong. Totalt har det blitt elleve pallplasser. I fem renn har hun vært helt øverst på pallen.

Landslagssjef Ulf Morten Aune forteller at de har hatt dialog med Skistad en god stund allerede, men at det først er nå de har kommet til enighet om en avtale.

– Dialogen har vært veldig god og åpen, og har pågått store deler av vinteren. Det har vært litt fram og tilbake. Vi har hatt samme målet, men det har tatt litt tid. Kristine (Stavås Skistad) vil gjerne ha frihet.

– Når snudde det?

– Jeg vil ikke gå inn i detaljer på det. Det har gått litt fram og litt tilbake. Det er 2024, og vi må akseptere at det er en annen tid og det er klart at hun skal få mulighet til individuelle tilpasninger.

Én stor forskjell

Konnerud-trener Lage Sofienlund sier at det snudde da Skistad fikk mulighet til å kjøre akkurat det samme opplegget som før.

– Det har hele veien vært et ønske om å bidra til å løfte norsk langrenn, men ikke på tross av egne muligheter til å trene som man vil. Nå har Kristine (Stavås Skistad) mulighet til å gjøre det sportslige opplegget hundre prosent. Treningshverdagen kommer til å være identisk som før, sier Lage.

Den store forskjellen er at hun nå kommer til å konkurrere i landslagsdrakt og representerer landslaget kommersielt.

– En stor forskjell er at hun er en del av utøverne på landslaget, også rent kommersielt er hun det. Det et viktig for oss at de beste utøverne er på landslaget, sier Aune.

– Den synlige forskjellen er at hun kommer til å gå i Craft-tøy istedenfor Konnerud-tøy, sier Sofienlund.

– Hva får Skistad ut av å være på landslaget?

– Det hjelper på den måten av at man får lov til å gi tilbake og finansiere det opplegget man er en del av. Avtalen gjør også at Kristine har tilgang på utstyr hele året og ikke bare i sesong. Det bidrar også til at man får ro inn mot en VM-sesong. Vi har landet en avtale som er vinn-vinn for alle parter, svarer Sofienlund.

Lage Sofienlunds selv kommer til å fortsette som trener på Konnerud som før, og vil ikke være involvert i landslaget utover at han fortsetter å trene Stavås Skistad som tidligere.