DRAMMEN: – Jeg ser på HamKam som en tøff motstander i Eliteserien. Folk tror det bare er å sette ut skoene, men de er gjerrige bakover. Jeg tror ikke de sju kampene uten seier har noen betydning for Godset sin del, sier Strømsgodset-trener, Jørgen Isnes.

I Strømsgodset-farger har Isnes to tap mot laget fra Hamar, som holder til på Briskeby. Det ble heller ingen seire på hans fem siste kamper mot HamKam som KFUM-trener.

I fjor tapte han og Godset begge kampene, men mener det er fullt mulig å revansjere.

– Den ene kampen i fjor taper vi fortjent, men i kampen på Marienlyst hadde vi nok sjanser til å vinne kampen. Skaper vi like mye på Briskeby på søndag som vi gjorde på Marienlyst i fjor, så vinner vi.

De grønne og hvite, som også blir kalt «Kamma» har hatt en utfordrende start på Eliteseriesesongen 2024. De står med ett poeng etter fire kamper, men Isnes understreker at poengfangsten kan spille Godset et puss.

– Mot Molde, Rosenborg og Brann, så har de hengt med i alle matchene og levert helt inn til dommeren blåser i fløyta. Det blir en tøff batalje. Det blir ofte litt krig med mange dødballer mot et lag som liker å ligge lavt.

– Kaos

Til tross for tre seire på rad mener kaptein, Gustav Valsvik, laget har en vei å gå.

– Det er litt kaos. Du så det tidligere i uka at både Brann og Molde slet. Flere lag har tapt kamper som de ikke skal tape. Jeg synes seieren mot KFUM er ganske sterk. Alle forventet at vi skulle vinne, og det var den typen kamper vi tapte i fjor. Nå blir det viktig å opprettholde det vi har gjort bra, og så har vi en del ting som kan forbedres.

På de fire siste kampene mot HamKam, har Godset sluppet inn i samtlige kamper. Kapteinen er klar over utfordringene de møter på Briskeby.

– Det er jo et sterkt fysisk lag. Vi har slitt litt i banespillet mot HamKam, så jeg håper det kommer til å bli mye bedre nå. Forhåpentligvis så klarer vi å stå imot de på dødballer, det er jo der de har scoret mot oss. Vi må holde tett.

I fjor satte den høyreiste midtstopperen personlig rekord i antall scoringer i en ligasesong med fem mål. Denne sesongen mener han at med litt stang inn, så hadde målkontingenten allerede vært på to scoringer.

– Det viktigste er at vi får tre poeng og vinner. Jeg vil heller at de offensive spillerne skal score sånn at de får selvtillit. Det er bedre enn at de skal være avhengig av at jeg skal score mål, sånn som det var i høst, sier Valsvik med et glimt i øyet.


Skadesituasjoner

Bent Sørmo har ikke spilt kamp i Eliteserien siden oktober i fjor. Trønderen var blant flere å se i solsteiken på Gamle gress.

– Det er gledelig at Bent Sørmo har sin første fulle uke etter den langvarige skaden. Det ser bra ut, og det er gledelig, forteller Isnes.

Jostein Ekeland er dessuten tilbake for fullt, melder hovedtreneren.