DRAMMEN/MJØNDALEN: Torsdag formiddag ble Strømsåstunnelen stengt etter en alvorlig trafikkulykke mellom en personbil og et vogntog.

Politiet meldte tidlig at føreren av personbilen satt fastklemt i bilen. Vedkommende ble etter hvert frigjort og en luftambulanse landet på Bangeløkka i 09.45-tida.

Klokka 10.45 bekreftet innsatsleder på stedet at det dreier seg om en dødsulykke.

– Personbilen har kommet fra Mjøndalen, lastebilen fra Drammen. Totalt er to personer involvert, og det er personen i bilen som har omkommet, sier innsatsleder fra politiet, Håvard Gåsbakk til Drammens Tidende.

Den omkomne er en kvinne i 30-årene fra Drammen. De pårørende er varslet, opplyser politiets operasjonsleder Roger Aaser.

Operasjonsleder Marianne Mørch forteller at ulykken skal ha skjedd midt i tunnelen.


Vil være stengt lenge

Innsatslederen forteller at kriminalteknikere har ankommet tunnelen for å sikre spor, det samme er ulykkesgruppa til Statens vegvesen.

Hvor lang tid det vil ta før tunnelen kan åpnes igjen, vites ikke.

– Det går i hvert fall en times tid. Kanskje to. Entreprenør skal også komme og feie og sjekke at det ikke er skader på tunnelveggen før den kan åpnes igjen.

I 15-tiden forteller operasjonsleder Aaser at de håper å hå åpnet Strømsåstunnelen snart. Den stengte tunnelen har ført til lange køer i store deler av Drammen i ettermiddagsrushet, men like før klokka 15.30 er tunnelen åpnet igjen.

Gåsbakk forteller at det ikke er andre kjøretøy i tunnelen enn de involverte.

– Alle bilene er ute, det ble gjort ganske raskt.