Vi fikk servert et festmåltid av en sesongavslutning i 2023, med tidenes største SIF-seier mot Rosenborg på Lerkendal, og en nedsabling av sølvvinner Brann. Det varmet opp selv den mest frosne tilskuer på Marienlyst stadion i desember.

Jeg ble mektig imponert over hvordan Jørgen Isnes og resten av laget snudde en blytung periode midtveis til en knallsterk rekke seire mot noen av de beste lagene i serien. Det handler om mer enn marginer. Det handler om ledelse og profesjonalitet, både taktisk og menneskelig.

Allikevel er det ikke akkurat spennende å kjempe om plasseringer midt på tabellen. Nå som Vålerenga rykka ned er stillingen som middelhavsfarer i Eliteserien ledig. La det ikke bli Godset som tar over.

Etter femten måneder i jobben må Isnes vise at laget utvikler seg. Han satte umiddelbart preg på det defensive. Godset har ikke vært gjerrigere bakover på lang, lang tid. Forsvarsrekka til SIF er blant de aller beste i ligaen.

Lagets største x-faktor er faktisk en midtstopper. Det er utrolig morsomt å se på når Fredrik «Flekka» Dahl drar av to mann i forsvar, med Zidane-finter, som mot Fredrikstad. «Sånt gjør ikke midtstopperne våre» mumlet FFK-innbytterne som varmet opp på siden. Men det burde vært mer av det samme fremover på banen.

Nå må det også bli bedre offensivt. Spørsmålet er om laget blir for baktungt. Det har ikke sprudlet foran mål i vinter, og rekordkjøpet Elias Melkersen har fått veldig lite å jobbe med. Jeg synes ikke bevegelsene sitter godt nok. Det må gå fortere når SIF vinner ballen!

Men driblefanter er dyrt. Knalldyrt. Alle har fått med seg at klubben har solgt for flere titalls millioner. Men tar man en titt i regnskapet så ser man at selv om det kom 50 millioner mer inn, så har utgiftene økt med 40 millioner. Det handler om agenthonorarer, gjeld, klausuler og mye gammel moro. Men også satsing:

Jeg lurte på om det var «guts» nok på Marienlyst i desember. Så fleska klubben til med tidenes dyreste kjøp for å sikre seg Elias Melkersen. En spiller klubben har klokkertro på. Melkersen er allerede en erfaren spiller som 21-åring, lagkameratene skryter av hvor profesjonell trønderen er, og den utrettelige løpsinnsatsen han legger ned bør betale seg.

Om brikkene faller på plass bak Melkersen blir nemlig dette veldig moro. Det er heller ikke langt unna. Som veteran og evighetsmaskin Lars Vilsvik har sagt: Det er bare små justeringer som skal til. Plutselig sitter de forløsende to-tre pasningene de terper på. Jeg tror ikke Melkersen lar seg be to ganger om lagkameratene bare serverer gode muligheter.

Da snakker vi krutt. Selvsagt blir dette spennende! Bare hør:

Marko Farji fortsetter å ta nye steg. Den skuddvillige og sympatiske 20-åringen begynner nå å få fortjent oppmerksomhet etter å ha gått gradene på juniorlaget. Den «hjemvendte» Eirik Ulland Andersen melder seg i toppform og tilfører fotballintelligens på siste tredjedel. Jonas Therkelsen trekker fram 50-meters raid, som han har vist før. Marcus Mehnert byr på en fandenivoldsk innstilling når han dundrer rett på mål.

Bakerst rydder Valsvik unna, mens Flekka og Taaje starter angrepene. Og på kantene løper popstjerna Logi Tómasson og Lars Vilsvik.

Jeg forventer at laget havner på øvre halvdel. Men jeg håper på noe enda større.

I år går det mot en historisk stor mulighet for å knabbe en plass i europeiske turneringer, da Norge ligger svært godt an til å tildeles en ekstra plass i Champions League. Fem lag skal få prøve seg på kontinentet. Grip muligheten.

Her er fire spillere jeg tror vil spille en avgjørende rolle denne sesongen:

(Det er ikke mulig å avgi publikumstemmer før sesongen er startet)

Resten av A-lagsstallen: