DRAMMEN: Vi må tilbake til 2012 for å finne historikk på når de to lagene sist møttes. Solberg har de siste årene spilt mot andrelaget til lokalrivalen Åssiden, men lørdag var det de to topplagene som møttes til duell i solsteiken.

Solberg har tidligere vunnet tre av de seks siste oppgjørene mellom de to lagene, mens Åssiden har vunnet to og en uavgjort.

Også i dag så det ut til at de svarte og hvite skulle stikke av med seieren, men et hjørnespark i siste sekund på overtid skulle bli avgjørende.

Skuffet over uavgjort

Med seier i dag kunne Solberg ha klatret over ellers så suverene Åssiden på tabellen. Det visste også lagets trener.

– Vi visste det kom til å bli trøkk, men vi fikk tre eller fire ordentlige muligheter til å spikre kampen, og når vi ikke klarer å score da så vet vi at det blir tøft mot slutten, sier Thomas Nilsen.

Han er tydelig skuffa over resultatet, og mener de hadde fortjent en seier slik kampen utviklet seg.

– 1. omgang er jevn, men i 2. omgang synes jeg Åssiden bare spiller langt, mens vi prøver å spille fotball, sier han.

Selv om Åssiden er et lag det forventes mye av i 4. divisjon denne sesongen, er ikke Nilsen fornøyd med uavgjort på Åssiden stadion.

– Vi har hatt en bra start på sesongen, og har bestemt oss for å gå offensivt ut og være oss selv.

Scoret mot Godset og scoret i dag

Det er først i 2. omgang at det begynner å skje noe spennende i kampen. Etter kampens første mål til Solberg kort tid etter pause begynner det å tilspisses.

Det går bare fem minutter før Åssiden utligner til 1-1, da Andreas Mortensen Andersen fyrer av et hardt skudd like utenfor 16-meteren som havner pent inntil stanga og i nettet.

Det var også Andersen som scoret det ene målet Åssiden fikk da de møtte Strømsgodset til første runde i cupen på onsdag. Da vant Godset 3–1 til slutt, men 4. divisjonslaget kunne likevel si seg fornøyd med innsatsen mot eliteserielaget.

Og kanskje brant de alt kruttet allerede onsdag.

– Vi kjenner at det er tredje kamp denne uka. Så slik kampen ble var det deilig å få med oss ett poeng, men vi er absolutt ikke fornøyd, sier målscoreren til Drammens Tidende etter kampen.

– Er Solberg et lag dere burde slå?

– Vi ser på oss selv som favoritter mot de fleste på hjemmebane.

Jevnt i starten

Både Solberg og Åssiden har kommet godt i gang med serien, med seire i de tre første kampene. Etter lørdagens kamp står de fortsatt likt med ti poeng hver. Bare Hallingdal ligger over dem på tabellen med tolv poeng.

Dermed var det kanskje ikke så overraskende at det startet jevnt mellom de to lagene. 1. omgang var ganske så kjedelig og sjansefattig for begge lag, og det ble mange lange baller fremfor spill i laget.

Den første store sjansen kom først etter en halvtime, da Andreas Mortensen Andersen kommer til skudd innenfor 16-meter. Ballen blir reddet av keeper og ut til hjørnespark.

Det er også Åssiden som er nærmest to minutter før pause da Simen Berg Hansen får en stor mulighet rett foran bortelagets keeper.

Men det blir altså ingen mål før lagene tusler i garderoben til pause.

Flere sjanser og mål etter pause

Solberg og Ola Narnor får en stor sjanse i det 52. minutt, men godt keeperspill av Åssidens Chris Andre Reierth Røgeberg setter en stopper for jubelen. Inntil ett minutt senere, da første mål i kampen endelig kommer. 0–1 til Solberg.

Åssiden gjør et par bytter, og like etter kommer utligningen. Igjen står det uavgjort.

Men hjemmelaget rekker knapt å feire scoringen før Solberg igjen kommer stormende. Ett minutt går før Marius Jøranlid sørger for at Solberg tar ledelsen igjen.

Et hjørnespark blir avgjørende

Resten av kampen er det Åssiden som må jage utligning, og det er Solberg som får til mest spill med ballen i laget. De skaper også en rekke store sjanser som de ikke klarer å få uttelling på.

Det blir hett på slutten da Åssiden får et frispark på overtid. Frisparket ender i hjørnespark, og fire minutter på overtid banker Magnus Langset den i mål.

Solbergs keeper mener han blir angrepet, og at målet må annulleres. Hoveddommer forhører seg med linjedommer, og spillerne venter spent. Dommeren blåser for mål, og like etter blåser han av kampen.

Det ender 2–2 i lokaloppgjøret.

Kampfakta 4. divisjon menn

Åssiden-Solberg 0-0 (2-2)
Åssiden stadion, 150 tilskuere.
Mål: 0-1 Olgun al (53), 1-1 Andreas Mortensen Andersen (58), 1-2 Marius Jøranlid (59), 2-2 Magnus Langset (94)
Gult kort: Marius Boldt, Fredrik Madsen, Eren Sünbül (Åssiden), Bayram Dogan, Hemen Zangara (Solberg).
Dommer: Hans Egil Drolsum (Vikersund IF)

Innbyttere Åssiden: Burak Dogan, Kevin Jørgen van der Pol, Jon-Kristian Leirvang, Emil Langeland Haugan, Alexander Johnsen, Stein Bjørnar Kristoffersen, Alexander Cavallini Fevik.
Åssidens lag: Chris Andre Reierth Røgeberg, Fredrik Boldt, Fredrik Madsen, Anders Madsen, Simen Berg Hansen, Marius Boldt, Eren Sünbül, Unnar Brimar Gudjonsson, Andreas Mortensen Andersen, Magnus Langset, Vemund Eskevik.

Innbyttere Solberg: Robert Severin Storberget Larsen, Kristian Haugvaldstad, Alen Osmanovic, Amir Hasan Ramazan, Tommy Solberg.
Solbergs lag: Bayram Dogan, Olgun al, Herem Abdoulah Ramadan, Hemen Zangara, Espen Dischler Hahn, Mads Ryghseter, Ilmi Sulimani, Reman Hawkar Ahmed, Marius Jøranlid, Zia Khwshaba, Ola Narnor.