DRAMMEN: Både Strømsgodset og Mjøndalen tok seg trygt videre i norgesmesterskapet i fotball, bedre kjent som cupen, etter at de henholdsvis slo Hallingdal (7-0-seier) og Ørn-Horten (3-0-seier) onsdag.

Fredag offentliggjorde Norges Fotballforbund oppsettet for runde to:

  • Strømsgodset møter Jerv borte. NB! Jerv annonserer hvilken bane kampen spilles på senere.
  • Mjøndalen skal spille bortekamp mot Eidsvold Turn.

Cupens andre runde spilles den 24. april.

For Godsets del blir det et gjensyn med ungdomsklubben for Marko Farji, som har vokst opp i Grimstad og gikk gradene som juniorspiller i Jerv. Unge Farji forlot så en proffkontrakt i Jerv som den gang lå i Obos-ligaen, for å prøve seg i ungdomsavdelingen til Strømsgodset i 2020. Farji har opplevd framgang i SIF-drakta og har hittil startet begge eliteseriekampene for året for Strømsgodset.

Mjøndalens keeper Andreas Hippe Fagereng har en kort fortid i Eidsvold Turn, der han blant annet sto cupkamp i 2021.

Les om begge lags kamper i første runde her:

Bohinen venter SIF

Sist Strømsgodset gjestet Levermyr stadion i Grimstad ble det et 1-0-tap for da nyopprykkede Jerv i 2002. Om Jørgen Isnes og Godset-spillerne skal ha et håp om å entre gresset på Ullevål i desember, må de med andre ord by på en bedre oppvisning enn den gang.

Jerv rykket imidlertid ned fra Eliteserien samme år, og rykket deretter videre ned til 2. divisjon etter 2023-sesongen, der de blant annet kjemper mot Vegard Hansens nye lag Arendal. Tidligere landslagsspiller og trener for flere eliteserielag, Lars Bohinen, har treneransvaret i Jerv. I cupen tok de seg videre etter 2-0-seier mot Randesund.

Mjøndalens motstander Eidsvold Turn befinner seg også i 2. divisjon, og har vunnet sin eneste seriekamp for året i skrivende stund. De tok seg videre i cupen etter 2-0-seier mot Funnefoss/Vormsund.