Brakar skal spare 45 millioner kroner. Det skal de gjøre med kutt i rutetilbudet, skal man tro Christopher Wand, leder av samferdselsutvalget i Buskerud fylkeskommune.

Det vil ha store konsekvenser i hele fylket, også i Drammen. I nærutvalget for Åskollen og Skoger øst bekymres vi over forslaget om å legge ned busstilbudet i Skoger på Fjellsveien til Mælen.

Skogers befolkning er svært misfornøyd med dagens busstilbud, og nå står man i fare for miste enda mer. Ser man bort fra to busser i døgnet, så går det ingen busser igjennom bygda. Skoger o/Fjell er et sårt og sterkt savnet minne fra forrige årtusen! Det er et sterkt ønske fra bygdefolk å få Konnerud-bussen til Svingen som ringbusstilbud om Skoger.

Rute 16 til Mælen er kanskje ikke den ruten med best inntjening, men er svært viktig for sambygdinger uten mulighet for å kjøre bil sjøl. Man må reise langt for å komme til jobb, butikk, offentlige tjenester og ikke minst dagtilbud innen attføring og psykisk. Å miste busstilbudet vil ha store konsekvenser for den enkelte om man ikke har bil og førerkort. I tillegg vil det bidra til ytterligere økt trafikk inn til byen fra de som har tilgang til bil.

I Drammens Tidende at uttaler ordfører Kjell Arne Hermansen (H) at kutt i rutetilbudet er helt uakseptabelt. Man får heller legge på prisen, sier han. Andre politikere har også reagert sterkt. Nærutvalget støtter ordføreren i det. Brakar har et inntektsgrunnlag på godt over 800 mill (822 mill i 2022) og med kuttbehov på 45 mill synes vi det er mye bedre å øke prisen med 5-6 prosent. En sone 1 billett vil kanskje koste 28 kroner i stedet for 25 kroner i dag.

Vårt håp for Skogerbygda er at man på kort sikt opprettholder dagens tilbud og at man på sikt kan utvikle et bedre tilbud i vårt nedslagsfelt.

Vi håper nå på politisk støtte fra samferdselspolitikerne slik at busstilbudet i Buskerud sikres på kort sikt og utvikles på lang sikt.

Nyheter fra Drammens Tidende