Jeg har vært så heldig å få kjenne Morten helt tilbake fra slutten av 60-årene, da vi spilte småguttebandy. Allerede da merket jeg meg at han var en flink, real og smart gutt, litt yngre enn meg og alltid med et godt humør og en man kunne stole på.

Jeg har mange fine minner å tenke tilbake til i fra barne- og ungdomstida.

Gjennom mange år så jeg Morten av og til, enten det var i banken i Amtmannsvingen, eller det var i banken på torget eller som finansrådgiver i Rådhusgt. 1, hvor jeg også hadde kontorer. Han hjalp til med gode råd eller sendte meg videre til folk jeg var sikker på jeg kunne stole på.

Det strålet humør, rettferdighet og ærlighet av alt han sa og gjorde.

Rett før år 2000 var han som bandyspiller med på å etablere isforliket mellom alle isidrettene i Drammen. Han var på den tiden ferdig med en suksessrik bandykarriere og nøt stor respekt i bandymiljøet.

Minneord publisert av Drammens Tidende

Hans økonomiske innsikt og organisatoriske evner fikk også Drammen Bandy glede av i oppbyggingen av klubben. Jeg var også da tett på og samarbeidet godt med Morten.

Nå, i de siste årene, fikk vi i ishockeyklubben en særdeles og fin overraskelse da Morten tilbød seg å hjelpe oss for å få sluttført isforliket, med «moral og rettferdighet som motiv», som han sa. Med dette initiativ satte han moral og rettferdighet høyere enn seg selv og sitt miljø, og gjorde seg selv sårbar ovenfor sine bandykamerater. Et initiativ det står stor respekt av å tørre å gå for.

De to siste årene har vi jobbet tett og godt i prosjektgruppa vår for ishall. Morten serverte gode innspill til fremdrift og strategi. Han bidro også med sitt store kontaktnett. Dette er vi i prosjektgruppa for ishall utrolig takknemlig for, og plassen hjemme i stua mi hvor Morten pleide å sitte vil alltid være han. Nå vil vi andre prøve å fylle våre møter med samme kvalitet som Morten tilførte oss i prosjektgruppa ved å jobbe utrettelig for å realisere ishallen på Marienlyst. Den ville han fylle med barn og ungdom, akkurat som vi andre ønsket.

Mortens bortgang har påført oss i ishallgruppa et stort tap. Det gjelder både hans behagelige og vennlige vesen og Mortens kompetanse og drivkraft.

Tapet er selvsagt enda større for hans familie og nærmeste venner. Mine tanker går til dem.

Det er med takknemlighet jeg tenker på Morten. Jeg er glad for at jeg fikk samarbeide med ham på flere arenaer i så mange år.

Jeg lyser fred over hans minne.

Nyheter fra Drammens Tidende