ØVRE EIKER:  Vestfossen overrasket i seriestarten mot Østsiden på bortebane da de vant 2–1. Kaptein Hichem Bekkoui satte lagets første mål denne sesongen og feiret med å stå på hodet, mens Preben Røren avgjorde det hele i det 57. minutt.

Men i seriens andre kamp hadde Vestfossen rett og slett en dårlig dag.

– Vi er litt for dårlige i motstanderens boks, og kommer forferdelig dårlig ut fra start og må jage utligning hele kampen. Jeg synes vi spiller bra og kommer til mange innlegg, men foran mål er vi ikke gode nok, sier Vestfossens trener, Frode Johannessen.

Treneren mener det fort kunne ha blitt uavgjort dersom de hadde hatt mer flaks på alle sjansene sine.

– Det er noen kamper det bare butter i. Noen kamper blir det mer tilfeldigheter og stang ut som avgjør, og vi har en dårlig dag i dag, sier han.

Må være hundre prosent for å lykkes

I fjor vant Vestfossen sin avdeling, men serieoppsettet i år er spisset. De dårligste lagene i 2. divisjon og topplagene i 3. divisjon er nå slått sammen, fordelt på seks forskjellige 3. divisjonsavdelinger. Vestfossen er derfor ventet å kjempe i bunnen.

Det er også treneren smertelig klar over, og han sier at de må være hundre prosent for å ha sjans til å vinne.

– Vi blir stående litt med skjegget i postkassa når vi blir avkledd. Vi gjør for mye feil med ball og dårlige valg. Vi mister ballen for lett og lever ikke opp til det nivået vi spiller på.

Skrekkåpning

Starten på kampen kunne ikke blitt verre for hjemmelaget sin del, som får seg en skikkelig blåveis fra start da Sprint-Jeløy overrasker med mål etter bare få sekunder. Det går så fort at mange ikke får med seg hva som har hendt, og Vestfossen ligger under 0–1 før de har rukket å blunke.

– Vi taper to dueller der alle står og ser på at andre tar ansvaret, og foran mål er det tre av våre spillere mot han ene som ingen markerer, og vi er rett og slett veldig lite med, sier Johannessen om den tidligere scoringen imot.

Tross den harde starten klarer hjemmelaget å presse ballen oppover til mange nesten-sjanser og noen store sjanser. De grønne har tidvis godt spill og har ballen mye i laget, men når 16-meteren på motstanderens banehalvdel nærmer seg blir det fort krøll.

Bildeserie

Vestfossen- Sprint-Jeløy

Det vil seg ikke for hjemmelaget, og kampen punkteres

Det er Vestfossen som igjen kommer nærmest sjanser etter pausen. Etter drøye fem minutter kommer spissen Hichem Bekkaoui alene med keeper, som klarer å avverge.

Men ettersom minuttene går faller konsentrasjonen og det gode spillet til hjemmelaget mer og mer, og Sprint-Jeløy får komme til sjanser uten stor motstand.

Det fører til kampens andre mål til bortelaget etter knappe 20 minutter ut i andre omgang. Da er det Christoffer Bachke som sørger for å blåse ut det som var igjen av håp for Vestfossen.

Og selv om Vestfossen kommer til en stor sjanse med ti minutter igjen av kampen, da Martin Torgersen skyter ballen i tverrliggeren, ender til slutt kampen 0–2.